Dier van de week: Woezel

Woezel. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Woezel aan de beurt, een gesteriliseerde poes van ongeveer 8 jaar.

Hoe is Woezel in het asiel terechtgekomen?

„Na een tijdje in een buurt te hebben rondgezworven, viel het mensen op dat Woezel in conditie achteruitging en mank begon te lopen. Omdat het duidelijk was dat ze hulp nodig had, is ze ingevangen en door de Dierenambulance naar het asiel gebracht.”

Kun je meer vertellen over haar?

„Na een goede observatie en controle, bleek ze last van haar nieren te hebben. Gelukkig kunnen we dat met aangepaste voeding goed ondersteunen, waardoor ze in gewicht heeft toegenomen en weer lekker in haar vel zit. Zoals je vaker bij deze kleurvariant ziet, is ze wel een echte diva die precies weet wat ze wel en niet leuk vindt.”

Waar zou Woezel het beste op haar plek zijn?

„Omdat ze aangepaste voeding krijgt, zou ze het beste alleen of bij een kat met hetzelfde dieet geplaatst kunnen worden. Door haar uitgesproken karakter kan ze beter niet bij te kleine kinderen geplaatst worden. Deze vinden het vaak moeilijk om in te schatten wanneer ze haar met rust moeten laten. De aanwezigheid van een hond lijkt voor haar geen probleem.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel. Tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →
Echt-Susteren