Naast PCR-test wordt ook sneltest verplicht voor reizigers uit VK en Zuid-Afrika

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika die met het vliegtuig of de ferry naar Nederland willen reizen, moeten binnenkort voor vertrek een coronasneltest laten doen, op de luchthaven of bij de ferry-terminal.

Alleen als ze negatief testen, kunnen ze naar Nederland reizen. Dat laat het ministerie van Infrastructuur woensdag weten.

Lees ook: Britse coronavariant kan vrij ons land in

De maatregel is bedoeld om de verspreiding van de nieuwe varianten van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. Een negatieve PCR-test blijft daarnaast ook verplicht. Die mag maximaal 72 uur oud zijn.

Lees ook: Corona houdt huis bij Britten, wetenschappers adviseren drie meter afstand te houden

De verplichting gaat ook gelden voor vrachtwagenchauffeurs en voor de bemanning van ferry’s en vliegtuigen. „De maatregel gaat op zeer korte termijn in”, laat een woordvoerder van het ministerie weten. „Wij trekken hierbij op met Frankrijk en België.”

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →