Coronapatiënt voor het eerst per helikopter naar Roermondse Laurentius Ziekenhuis overgebracht

Een coronapatiënt werd woensdag voor het eerst per helikopter naar Roermond overgeplaatst. Afbeelding: Laurentius Ziekenhuis Roermond

Voor het eerst is woensdag per helikopter een coronapatiënt vanuit elders in Nederland naar het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gebracht.

De spreiding van coronapatiënten over ziekenhuizen in heel Nederland gebeurt al langer per helikopter, maar woensdag gebeurde dat voor het eerst in Roermond.

Normaliter landt een traumahelikopter tijdens noodgevallen op de openbare weg, vlakbij het Roermondse ziekenhuis, maar vanwege de coronacrisis heeft het ziekenhuis nu een tijdelijke landingsplaats op eigen terrein gecreëerd. De parkeerplaats van het personeel aan de Mgr. Driessenstraat blijft, zolang de situatie erom vraagt, in gebruik als landingsplek voor de helikopter. Het personeel parkeert gedurende die periode elders, zo laat een woordvoerder weten.

Door Remco Koumans

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →