Achmea past koers aan: minder beleggen in vervuilende bedrijven

Afbeelding: ANP

Verzekeraar Achmea scherpt zijn beleggingsbeleid verder aan. Het bedrijf achter merken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis gaat de investeringen in bedrijven die vervuilend zijn en veel CO2uitstoten nog verder terugbrengen.

Zo wordt door Achmea met ingang van dit jaar niet meer geïnvesteerd in bedrijven die meer dan 5 procent van hun omzet halen uit kolen, de winning van teerzandolie, arctische olie en gas of uit schaliewinning. Met de bedrijven die onder de drempel van 5 procent omzet uit vervuilende industrie blijven, gaat Achmea naar eigen zeggen in gesprek om te zorgen dat ook zij CO2-neutraal gaan opereren.

Achmea kondigde vorig jaar al aan niet langer te beleggen in bedrijven die meer dan 30 procent van hun omzet halen uit kolen of de winning uit teerzandolie. Bedragen noemde de verzekeraar toen niet.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen