Vertraging scheepvaart bij sluis Heel

De sluis bij Heel. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Scheepvaart dat op het Lateraalkanaal de sluis bij Heel wil passeren, moet rekening houden met een vertraging die kan oplopen tot twee uur.

Van de twee kolken is er tot eind februari slechts één in gebruik. De oostkolk is gestremd omdat werkzaamheden worden verricht aan de zuidelijke sluisdeuren. Sinds op 4 januari een stuk drijfhout voor schade zorgde bij de sluisdeur, is deze gestremd. Tijdelijke maatregelen bleken niet mogelijk waarna de nieuwe onderdelen zijn besteld. De werkzaamheden komen overeen met de klus bij de sluis in Maasbracht. Ook daar worden momenteel de draaipunten van een sluisdeur vervangen. Schippers kunnen op drukke momenten hinder ondervinden van de werkzaamheden bij Heel. Schepen kunnen ook omvaren over de Maas waarbij ze sluis Linne en Roermond moeten passeren.

Door Rob Stikkelbroeck

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →
Maasgouw
  1. De artikels worden geladen...