Video: Minstens twee doden en tien gewonden na explosie pand Madrid

Een grote explosie heeft woensdag in het centrum van Madrid een pand van zeven verdiepingen verwoest. Ook in de omgeving is er veel schade. Volgens lokale media vielen er minstens twee doden en tien gewonden. Zij beroepen zich op de autoriteiten. Blijkbaar vond de gasexplosie plaats toen twee mensen een boiler controleerden.

Plaatselijke media melden dat het om een pand naast een verzorgingshuis zou gaan. Eerder was er sprake van dat het tehuis zelf was getroffen.

Beelden die kort na de ontploffing zijn gemaakt, geven aan dat op zijn minst de bovenste vijf etages zijn verwoest. Het puin ligt tot ver in de omtrek. Het is niet bekend hoeveel mensen in het pand aanwezig waren.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen