Actiegroep heeft genoeg van motorherrie, hoopt politiek met petitie in actie te krijgen

Volgens de initiatiefnemers veroorzaken motoren vaak teveel overlast. Afbeelding: Stop Lawaaitoerisme

Stop Lawaaitoerisme (een initiatief van Werkgroep Sjoen en Stil red.) en stichting Verontruste Plateaubewoners zijn een online petitie gestart die beoogt geluidshinder door motorrijders terug te dringen.

De organisaties, die doorgaans vooral actief zijn in het Heuvelland, stellen dat motoren onevenredig veel geluidshinder veroorzaken en roepen de politiek op hiertegen stappen te ondernemen. Er wordt onder meer gedacht aan extra eisen aan de geluiddemping.

Lees ook: Minder geluidhinder op Maastricht Aachen Airport: deze maatregel blijkt flink te helpen

Op de pagina van de petitie is te lezen: „Velen ervaren onevenredig grote geluidsoverlast van motorfietsen. Het hoofdprobleem zit hem in de montage van uitlaten die volstrekt onvoldoende dempen. Het kan ook anders, want een deel van de motoren is behoorlijk geluidsarm.”

De actiegroep hoopt dat striktere handhaving van de huidige regelgeving uitkomst biedt. Zo niet, dan wordt de politiek gevraagd de regels aan te scherpen.

Wie de petitie wil lezen en/of ondertekenen kan terecht op stopoverlastmotorfietsen.petities.nl.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →