Venlo waarschuwt voor nep-ambtenaren aan de deur

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Mocht er onaangekondigd een medewerker van de gemeente Venlo aan de deur staan, laat die dan vooral niet binnen. Het is een babbeltruc, waarschuwt de gemeente.

Meerdere inwoners van de gemeente Venlo zouden zijn bestolen door iemand die zich voordeed als een gemeenteambtenaar. De persoon die voor de deur stond, gaf aan binnen te willen komen om te zien of meer hulp in de huishouding nodig was. Als smoes werd gezegd dat dit moest vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo). Toen de ‘ambtenaar’ eenmaal was vertrokken, bleken waardevolle sieraden te zijn verdwenen.

Afspraak

De gemeente komt nooit onaangekondigd bij mensen langs, zo wordt gewaarschuwd. Er wordt altijd eerst een afspraak gemaakt, die vervolgens met een brief wordt bevestigd. Wie twijfelt of er een echte ambtenaar of een oplichter voor de deur staat, wordt aangeraden de persoon niet binnen te laten en de gemeente te bellen. Daar kunnen ze zien of er inderdaad iemand van de gemeente langs zou komen.

Politie

Ook de politie waarschuwt met de landelijke campagne ‘Laat niemand binnen wat ze ook verzinnen’ voor diefstal door middel van zulke babbeltrucs. Deze tips zijn in het bijzonder gericht op senioren.

Door Kim Jacobs

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →
Venlo