Miljoenenverlies voor attractiepark Toverland door corona

Bron © ANP

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Attractiepark Toverland in Sevenum heeft vorig jaar een verlies geleden van 2,85 miljoen euro als gevolg van de beperkingen door het coronavirus. Algemeen directeur Jean Gelissen spreekt van een „ongelofelijke financiële klap”.

Vorig jaar bezochten 534.000 bezoekers het pretpark, 38 procent minder dan in 2019. Volgens Toverland is de daling een direct gevolg van de maatregelen in verband met corona. Daardoor werd het attractiepark langere tijd gesloten en als het open was, was het aantal bezoekers noodgedwongen beperkt. „Ondanks fors negatieve resultaten is de continuïteit van het park gewaarborgd en heeft Toverland een magische toekomst”, laat het attractiepark donderdag weten.

„Vanwege het coronavirus bleven de poorten van Toverland in 2020 op 85 van onze geplande openingsdagen gesloten”, aldus Gelissen. „Ook merkten we de effecten van het coronavirus in het uitblijven van boekingen van scholen en groepen en werden er bijna geen bedrijfsevenementen georganiseerd. Daarnaast annuleerden we onze populaire halloweenactiviteiten. Wij hielden dan ook rekening met deze daling in onze bezoekersaantallen en hebben de bedrijfsvoering dusdanig ingericht dat de continuïteit van Toverland gegarandeerd is.”

Het park wist het verlies te beperken door het verlengen van de openingstijden tijdens de zomervakantie en het openen van een tijdelijke camping, goed voor bijna 10.000 overnachtingen. Toverland kijkt ook vooruit. „Op dit moment wordt er volop gewerkt aan nieuwe uitbreidingsplannen”, aldus Gelissen. „De coronacrisis en al haar gevolgen zijn geen aanleiding tot het uitstellen van de realisatie van geplande uitbreidingen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →