Zonnepark Montfort weer een stap dichterbij na verkrijgen vergunningen

Een zonnepark op de voormalige stortplaats in Montfort moet vanaf 2022 stroom leveren aan 3500 huishoudens. Afbeelding: Franco Gori

De benodigde gemeentelijke vergunningen om een zonnepark in Montfort te realiseren zijn binnen. Duurzaam Roerdalen en Attero hopen vanaf 2022 duurzame stroom op te wekken voor huishoudens.

Eigenaar Attero en de coöperatie Duurzaam Roerdalen willen, via een energieleverancier, vanaf april 2022 groene stroom gaan leveren van een zonnepark op de oude stortplaats in Montfort. Er liggen plannen voor 32.600 zonnepanelen, goed voor de stroomvoorziening van ongeveer 3500 huishoudens. Hiervoor zijn de vergunningen nu rond, wat betekent dat de coöperatie toestemming heeft van de gemeente om het zonnepark aan te leggen.

‘Lange weg’

Duurzaam Roerdalen-voorzitter Hay Nelissen is blij met de vooruitgang van het project, maar benadrukt dat er nog een lange weg te gaan is totdat het park definitief kan worden aangelegd. De volgende stap is het verkrijgen van een SDE+ subsidie; dat is rijksfinanciering om duurzame energieprojecten te stimuleren. Nelissen verwacht deze subsidie in het voorjaar rond te krijgen.

Financiering

Momenteel werkt Duurzaam Roerdalen de financiering van het zonnepark verder uit. In totaal is om en nabij 9 miljoen euro nodig voor het project. Een groot deel van dat bedrag wordt geleend bij de bank. Het overige deel wil de coöperatie bijeenbrengen door aandelen te verkopen aan burgers en bedrijven. Ook kunnen geïnteresseerden in de toekomst stroom afnemen.

Door Simon Doesborgh

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →