‘Boekingen vliegtickets voor zomervakantie vallen tegen’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / Peter de Krom

Nederlanders boeken nog maar weinig vliegreizen voor de mei- en zomervakantie, merkt boekingssite vliegtickets.nl.

Volgens de ticketverkoper komt dit door de oproep van het kabinet om reisbewegingen vanwege de coronapandemie zoveel mogelijk te beperken.

De boekingsaantallen bij de site zitten momenteel maar op 15 tot 20 procent van het niveau van vorig jaar in deze tijd. In de maand december merkte vliegtickets.nl nog een stijging ten opzichte van de maand november. Maar die trend zet zich niet voort in de eerste twee weken van het nieuwe jaar. Zo liggen de boekingsaantallen in deze periode 30 procent lager dan de eerste twee weken van december.

Terughoudenheid

„Normaal zien we in januari dat er veel geboekt wordt voor de meivakantie en de zomerperiode. Dit zien we nu nog vrijwel niet terug”, zegt marketingmanager Sander van Veen van vliegtickets.nl. „De terughoudendheid is goed merkbaar. Wel verwachten we bij de minste versoepeling dat de boekingen weer omhoog schieten, iets wat we de afgelopen periode steeds terug zien komen. Zodra het kan, willen we toch weer reizen.”

Voor de kleine groep mensen die recent toch een boeking maakte, zijn de populairste bestemmingen Málaga, Alicante, Barcelona, Faro en Istanbul.

Eigen land

Ook vakanties in eigen land worden momenteel even een stuk minder geboekt, laat boekingsplatform BungalowSpecials weten. Voor de maand januari ziet het platform dat vakantiehuizen aanbiedt van grote ketens als Landal GreenParks, Center Parcs, Roompot en Droomparken, een daling van 62 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. „De grotere accommodaties staan nagenoeg leeg, terwijl gezinnen met kinderen ook niet komen, omdat faciliteiten zoals zwembaden en speeltuinen niet open zijn. We verwachten dat er begin maart weer een stijgende lijn te zien zal zijn in het aantal boekingen”, aldus commercieel directeur Menno van der Ster.

Door ANP

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee