Flinke boetes voor Nederlandse feestvierders in huisje in België

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Zeventien Nederlanders zijn opgepakt door de Belgische politie, omdat ze ondanks de coronamaatregelen waren samengekomen in een huisje.

De Nederlanders, allen tussen de 20 en 24 jaar oud, hadden het huisje in Mande-Sante-Marie in de provincie Luxemburg afgehuurd om een feestje te vieren.

De politie merkte dat er vrijdagmiddag rond 17.30 uur vijf auto’s bij een huisje stonden geparkeerd. Ook stond er een bestelwagen en enkele gasflessen. Binnen trof de politie de Nederlanders aan. Zestien van hen kregen een boete van 750 euro. Degene die het huisje had afgehuurd, moet voor de rechter verschijnen.

Bierkratten

In dezelfde provincie kwam de politie rond middernacht nog een andere groep feestvierders op het spoor. In een pand op een bedrijventerrein in Gouvy hadden zich acht mensen met kratten bier verzameld. Een van de eigenaren van het bedrijf moet zich verantwoorden voor de rechter, de ander krijgt een boete van 4000 euro. Vier werknemers en twee klanten van het bedrijf die er ook waren, moeten 750 euro betalen.

Door Door redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →