Onderzoek: Covid-patiënten hebben baat bij middel tegen jicht

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images

Canadese onderzoekers hebben ontdekt dat Covid-19-patiënten baat kunnen hebben bij orale toediening van de ontstekingsremmer colchicine, een oud middel tegen jicht.

Het Cardiologisch Instituut van Montreal (ICM) meldde zaterdag op zijn site dat een klinische studie onder 4488 mensen die besmet waren geraakt door het coronavirus dat heeft aangetoond.

Volgens de betrokken wetenschappers liep de groep die met colchicine werd behandeld na positief te zijn getest 21 procent minder kans te overlijden of in het ziekenhuis terecht te komen dan de controlegroep die een placebo kreeg. Ook halveerde het aantal mensen dat uiteindelijk aan de beademing kwam te liggen.

Vorig jaar bleek dat ook de al jaren bekende ontstekingsremmer dexamethason een positief effect heeft op Covid-patiënten.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →