Drie Limburgse bands in de race voor een Dutch Blues Awards

Afbeelding: Dutch Blues Foundation

De Noord-Limburgse The Ragtime Rumours, Phil Bee uit Mheer en de Maastrichtse band The Liberators maken alle drie kans op de titel beste Dutch Blues CD Award die de Nederlandse Blues Foundation voor de elfde keer uitreikt.

Uit de elf geselecteerde cd’s heeft de jury, bestaande uit radiopresentatoren van bluesprogramma’s en recensenten, een top drie genomineerd. Het gaat om Abandon Ship van The Ragtime Rumours, The Wind van Phil Bee en Troubled Mind van The Liberators.

Lees ook: André Hazes maakt blues-song met Limburgse zanger Phil Bee

The Ragtime Rumours gaven in 2018 al hun visitekaartje af op het internationale podium van de Europese Blues Challenge in het Noorse Hell. Phil Bee uit Mheer deed recent mee aan het televisieprogramma ‘We want more’ van SBS6 waarna hij een nummer opnam met André Hazes junior. En The Liberators uit Maastricht kwamen na een ‘sabbatical’ van 25 jaar terug op het podium met nieuwe nummers, een film en optredens.

Lees ook: De likes zijn nu het applaus voor roemruchte Maastrichtse bluesrockband The Liberators

Het publiek kan stemmen tot 1 maart 2021 via www.dutchbluesfoundation.com

Door onze verslaggeefster

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →