Leerlingen van basisscholen in Peel en Maas als raadsleden digitaal met elkaar in gesprek

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Verschillende kinderen van dertien basisscholen in de gemeente Peel en Maas gaan optreden als raadsleden. Dit jaar gaan de kinderen binnen de zogeheten kinderraad van Peel en Maas vanwege de coronamaatregelen volledig digitaal met elkaar in gesprek.

Een nieuwe uitdaging voor de kinderen, scholen en raadsleden die de kinderen begeleiden. Na de installatie gaan alle kinderen aan de slag met het maken van een voorstel. In het proces van voorstel tot vergadering krijgen ze een idee hoe er bij een gemeente gewerkt wordt. „Ik heb er weer heel veel zin in dit jaar”, zegt burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. De kinderraad bestaat uit 26 kinderen die een rol als raadslid, wethouder, griffier of mediakid vertolken.

Lees ook: Aftrap allereerste kinderraad in Peel en Maas: ‘Meer voor ouderen en het klimaat’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Peel en Maas