Dominique Janssen mist ‘thuisinterland’ in De Koel tegen Duitsland

Dominique Janssen. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Dominique Janssen uit Horst mist de komende duels van Oranje met België en Duitsland. Dat laatste duel is in het VVV-stadion.

Ook haar Wolfsburg-ploeggenote Shanice van de Sanden heeft zich afgemeld.

Janssen heeft last van rugklachten en Van de Sanden reist naar Suriname om daar afscheid te nemen van haar overleden vader. Aanvalster Anouk Dekker en keepster Loes Geurts zijn wel weer beschikbaar.

Oranje speelt op 18 februari in Leuven tegen België. Duitsland komt zes dagen later op bezoek in Venlo. België en Duitsland ontmoeten elkaar op zondag 21 februari in Aken.

Nederland, België en Duitsland willen gezamenlijk het WK van 2027 houden. Ze hebben nu besloten een onderling toernooi te spelen.

„We beseffen goed hoe bevoorrecht we zijn dat we in deze tijden ‘gewoon’ mogen voetballen”, reageert bondscoach Sarina Wiegman. „En dit drieluik is wat mij betreft ook nog eens een prachtig voorbeeld hoe je samen, met de nodige creativiteit en flexibiliteit, tot iets moois kunt komen. Zowel sportief gezien, maar ook met oog voor de actuele toestand in de wereld. We spelen nu allemaal dichtbij huis en op rij-afstand, interlands tegen twee sterke en aansprekende tegenstanders. Duitsland is de nummer twee van de wereldranglijst. België is altijd een stugge, sterke ploeg. België heeft zich al geplaatst voor het EK en is voor ons traditioneel altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Alles bij elkaar dus een heel goede aftrap van ons olympisch jaar.”

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen