Verzekeraar Aegon maakt vaart met kostenbesparingen

Afbeelding: ANP

Verzekeraar Aegon maakt vaart met zijn geplande kostenbesparingen.

Van de beoogde 400 miljoen euro die het bedrijf tegen 2023 wil hebben bespaard, is al 75 miljoen euro gerealiseerd. Eind dit jaar moet dat 200 miljoen euro zijn, zo werd in een toelichting op de jaarcijfers gemeld.

De onderneming had eerder aangegeven zich alleen nog op een aantal kernmarkten te willen richten en minder winstgevende onderdelen te willen verkopen. Zo werden al onderdelen in Oost-Europa verkocht. Verder staakte Aegon zijn financiering aan het Aziatische platform GoBear.

Maatregelen

In de voorbije maanden werden verschillende maatregelen genomen om de balans te versterken. Zo werd onder andere 500 miljoen dollar aan schulden afgelost. Ook werden arbeidsongeschiktheidsrisico’s in het Nederlandse schadebedrijf herverzekerd en werden onderdelen van de hand gedaan.

De Amerikaanse tak van Aegon en de divisie vermogensbeheer profiteerden in de tweede jaarhelft van oplopende koersen op de aandelenmarkten. Dat zorgde voor een stijging van het onderliggende resultaat in de tweede helft van 2020 met 7 procent.

Verlies

Aegon sloot de tweede helft onder de streep wel af met een verlies van 147 miljoen euro. Dat kwam vooral door een toename van de waarde van verplichtingen in Nederland. De kapitaalbuffer van de onderneming viel eind 2020 verder iets hoger uit dan eind juni.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen