Dier van de week: Jop en Bob

Jop en Bob. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen een dier in het zonnetje. Ditmaal zijn dat Jop en Bob die het leven in het asiel graag inruilen voor een fijne achtertuin.

Wie zijn Jop en Bob en wat doen ze in het dierenasiel?

„Jop en Bob zijn kleine krielhaantjes die bij iemand op het balkon zijn gevonden. Niet echt een logische en goede plek voor twee hanen en ze zijn daarom opgehaald door onze dierenambulance. De eigenaar van dit duo is hen niet komen ophalen. Aan Dierenbeschermingscentrum Limburg de taak een nieuw thuis voor hen te vinden.”

Wat vragen Jop en Bob qua verzorging en huisvesting?

„Deze heren zijn klein van stuk en daarom ook prima op een kleiner terrein of stadstuin te houden. Je kunt alle kanten met ze op. Het is mogelijk om ze samen te houden zonder kippenvriendinnen erbij, maar de heren zien het ook wel zitten om een paar dames onder de hoede te nemen. Ze vragen om een veilige plek om de nachten door te brengen en een bakje water, voer en iets van groente of fruit als dagelijkse snack.”

Hoe is hun karakter?

„Jop en Bob zijn een kruising chabo met seramakip. Die rassen staan bekend om hun zachtaardige karakter. Deze kippen zijn ook goed handtam te maken en daardoor geschikt om bij een gezin met kinderen te geplaatst te worden.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Beek