Pleidooi voor zomerschool groep 8 in Maastricht

Een zomerschool in Kerkrade. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht moet dit jaar een zomerschool krijgen voor kinderen van groep 8. Deze kinderen verdienen een zetje in de rug voor ze naar de middelbare school gaan. Dit bepleit de PvdA-fractie in vragen aan burgemeester en wethouders over de gevolgen van corona.

Het is een voorstel binnen een veel bredere aanpak. De PvdA wil weten of de gemeente de opgelopen leerachterstanden al in kaart en/of die monitort. Ze is ook benieuwd of Maastricht al concrete hulp biedt aan scholen en/of individuele kinderen. Tenslotte vraagt de PvdA het lesaanbod voor peuters (16 uur) al open te stellen voor tweejarigen, om eventuele achterstanden in te halen alvorens kinderen naar de basisschool gaan.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen