‘Parkeer geen voertuigen en plaats geen objecten op brandkranen Stein’

Afbeelding: Facebook Operationeel Centrum Politie Limburg

Houd de brandkranen in Stein vrij. Die oproep doet de politie.

In veel straten en op veel pleinen binnen de gemeente Stein liggen brandkranen. Deze zijn aangesloten op de drinkwatervoorziening.

„Het is van groot belang geen voertuigen of objecten te parkeren of te plaatsen op een brandkraan. Daarnaast is het belangrijk dat brandkranen vrij gehouden worden van sneeuw en begroeiing. Buurtbewoners kunnen hierbij helpen”, schrijft het Operationeel Centrum Politie Limburg.

Over het belang van een goede bereikbaarheid van de brandkranen: „Iedere tankautospuit (lees: blusvoertuig) van de brandweer is voorzien van een watertank. Water is namelijk de meest gebruikte blusstof bij brand. Als de pomp van de tankautospuit op vol vermogen gebruikt wordt, is deze watertank al binnen enkele minuten leeg. Het is dan van groot belang dat de brandweer via een brandkraan water kan aanvoeren.”

Hoe herken je een brandkraan? „Een brandkraan is herkenbaar aan de rechthoekige of ovale putdeksel met hierop de tekst ‘brandkraan’ of ’hydrant’. Soms staan er vlakbij de brandkranen wit/rode bordjes of heeft de gemeente een markering op het wegdek aangebracht.”

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen