Dier van de week: boerderijkatten op zoek naar een nieuw baasje

Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Regelmatig stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week: Kat zoekt boer! „Voor een aantal boerderij katten zoeken wij nog een fijne plek!”

Leukste kenmerk?

„Deze katten zijn vanaf de basis echte katachtigen. Ze hebben van nature een groot verlangen om buiten te zijn. Dit zie je in alles terug.”

Wat zijn hun favoriete bezigheden?

„Veel eisen hebben zij niet, voldoende ruimte en wat hulp in hun voedingsbehoefte is voldoende. Als dank zullen zij muizen en ongedierte op afstand proberen te houden. Daar zijn ze goed in: jagen, en hun territorium bezetten, afbakenen en verdedigen. Ze hebben daar een dagtaak aan. Omdat je daar moe van wordt, zullen ze ook regelmatig een dutje doen.”

Hebben zij minpuntjes?

„Deze katten hebben weinig contact met mensen en hechten grote waarde aan vrijheid. Het zijn geen katten waar je druk op wilt leggen. De één zal meer contact met je zoeken dan met de ander. Het zijn dan ook geen huiskatten.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor deze katten bijvoorbeeld boerderijen, maneges, kassen waar hulp geboden is bij het (natuurlijk) bestrijden van ongedierte. Boer blij, kat blij! Ze zullen zich hoofdzakelijk goed zelf kunnen redden, echter is het wel fijn als ze worden bijgestaan in hun voedingsbehoefte en vers drinkwater kunnen vinden.”

Gaat jou hart sneller kloppen van deze kanjers? Neem dan vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle overige dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Bergen