Daft Punk stopt ermee na 28 jaar

Daft Punk Afbeelding: GETTY IMAGES

Na een carriere van 28 jaar, stopt Daft Punk. Een woordvoerder van het Franse duo bestaande uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, bevestigt het nieuws maandag aan Pitchfork.

De twee mannen, die gezien worden als een van de grootste invloeden in elektronische muziek, laten in een acht minuten durende video genaamd Epilogue weten er een punt achter te zetten. Hierin is te zien dat de twee dj’s en producers in de woestijn staan, op een knop drukken en opgeblazen worden. Vervolgens is er in beeld te zien: 1993-2021.

Daft Punk werd in 1993 opgericht. Ze verwierven in de jaren 90 grote bekendheid in de Franse housescene. Het duo werd gezien als een van de meest invloedrijke groepen die in de afgelopen dertig jaar is ontstaan. Ze scoorden hits met onder meer Get Lucky, One More Time, Around the World en Harder, Better, Faster, Stronger. De plaat Random Access Memories uit 2013 leverde ze een Grammy Award op voor Beste Album.

In de afgelopen jaren verschenen geen albums meer, alleen nog enkele remixes. In 2016 werkten de mannen bijvoorbeeld samen met The Weeknd aan de nummers Starboy en I Feel It Coming.

De reden waarom Bangalter en De Homem-Christo ermee stoppen is niet bekend.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen