Inreisverbod Marokko voor reizigers die uit Nederland komen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Vanaf dinsdag 00.01 uur geldt in Marokko voor reizigers die uit Nederland komen een inreisverbod. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bekend.

De Marokkaanse overheid heeft dit besloten, omdat de besmettingen in Nederland hoog blijven, aldus Buitenlandse Zaken. Het inreisverbod geldt ook als reizigers via een ander land naar Marokko willen gaan.

Lees ook: Aantal nieuwe infecties stijgt weer in Limburg: laagste punt na de tweede golf gehad

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag adviseert om niet naar Marokko te reizen als dat niet echt nodig is.

De Nederlandse ambassade in Marokko maakte via Twitter bekend dat alle vluchten vanuit Nederland naar Marokko zijn gecanceld. Ook de vluchten vanuit Zwitserland, Duitsland en Turkije naar Marokko zijn opgeschort tot nader order. Alle passagiers afkomstig uit deze landen komen Marokko niet in, ook niet als ze via een ander land willen reizen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen