Gilde start met internationale opleiding

Gilde Opleidingen. Afbeelding: Nederweert24

De mbo-koepel Gilde Opleidingen in Noord- en Midden-Limburg start in september met de studie Gilde International. Het moet een baan in de Euregio gemakkelijker maken.

Gilde Opleidingen start met deze studie Gilde International (niveau 4) omdat het meer gebruik wil maken van de nabijheid van België en Duitsland. De eerste anderhalf jaar krijgen de studenten vakken van vijf bestaande richtingen: Manager Retail, Assistent-manager Internationale Handel, Manager Transport en Logistiek, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Leidinggevende International Hospitality. Ze maken kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur, leren de buitenlandse talen en gaan gastlessen in deze landen volgen. Na achttien maanden moeten de studenten kiezen voor één van de vijf bestaande opleidingen, waar ze dan al een deel van de vakken van hebben gevolgd. Gilde International bekijkt of het mogelijk is om in voorkeurslanden van de student certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden, zodat studenten daar gemakkelijker aan een baan kunnen komen.

Door Carola de Boer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen

Gemeenteberichten