Geleense aanvaller Safouane Ahidar keert na avonturen bij Genk, Cambuur en Roda JC terug bij Groene Ster

Afbeelding: Getty Images

Safouane Ahidar (21) keert in het nieuwe seizoen terug bij Groene Ster, de club waar hij op 5-jarige leeftijd met voetballen begon.

De aanvaller werd in Heerlen al snel opgepikt door de jeugdopleiding van MVV. Daar werd hij gescout door het Belgische Standard Luik. Op zijn 14de stapte hij over naar Racing Genk. Na drie jaar werd zijn contract in Belgisch Limburg niet verlengd en verkaste de linkspoot naar SC Cambuur. Omdat in Leeuwarden speeltijd in het eerste elftal uitbleef, keerde Safouane Ahidar -geboren in de Heerlense wijk Zeswegen en opgegroeid en nog steeds woonachtig in Geleen- terug naar Limburg. Onder leiding van Eric van der Luer ging hij van start bij Jong Roda JC.

In het huidige seizoen zag Ahidar een aantal stages bij profclubs in binnen- en buitenland vroegtijdig worden afgebroken in verband met de coronamaatregelen. Tussendoor trainde de aanvaller steeds mee met de selectie van Groene Ster-trainer Maurice Verbunt. Dat leidde uiteindelijk tot de definitieve terugkeer bij Groene Ster.

Ahidar is de vierde speler in de nieuwe selectie van Groene Ster die in de jeugd van de derdedivisionist speelde, vervolgens de selectie van een profclub haalde en nu terugkeert op sportpark Pronsebroek. Danny Stassar en Raf Mertens (beiden Roda JC) en Mo Kourouma (Fortuna Sittard) gingen hem voor.

Door redactie