Drie tips over rellen op de Donderberg na oproep in Opsporing Verzocht

Afbeelding: De Limburger

De uitzending van Opsporing Verzocht waarin dinsdagavond de avondklokrellen op de Roermondse Donderberg werden besproken, heeft drie tips opgeleverd.

In de uitzending vroeg de politie aan kijkers of ze relschoppers herkenden die op 24 januari huishielden op de Donderberg en daarbij het winkelcentrum vernielden. Of bij de drie tips ook namen zijn genoemd kon de politie niet zeggen.

Lees ook: Ongeloof bij bewoners over rellen in Roermond: ‘Het was hier net een oorlogsgebied’


Eerder maakte de politie al bekend op zoek te zijn naar zeventien relschoppers die op die bewuste avond vernielingen pleegden en stenen gooiden naar politieauto’s. Tijdens de rellen werd niemand opgepakt. Wel kreeg een persoon een proces-verbaal voor het overtreden van de avondklok.

Door Remco Koumans

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen