Vrijdagmorgen mogelijk vieze voorruiten door Saharastof

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Autobezitters moeten vrijdagochtend rekening houden met een vieze voorruit door regen met Saharastof.

Donderdagavond en de daaropvolgende nacht kunnen er vieze druppels gaan vallen, vooral in het zuiden en oosten van het land. Dat meldt Weeronline. Deeltjes Saharastof hangen nu bijna een week boven Nederland, dankzij een lange zuidelijke luchtstroming. Met name op maandag was de concentratie stofdeeltjes hoog. Daardoor was de zon wazig te zien.

Behalve in het zuiden en oosten kan ook in het noorden en westen van het land ‘s nachts wat Saharastof met regen naar beneden komen. Auto’s kunnen ook daar dus vies worden, maar die viezigheid kan ook komen door pollen van elzen en hazelaars, aldus Weeronline.

Het Saharastof zorgde de afgelopen dagen ook voor mooie, felrode zonsopkomsten en -ondergangen. Ook vrijdagochtend is de kans op zo’n kleurrijke zonsopkomst groot. Het stof zorgt voor extra breking en verstrooiing van het licht.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen