Eerste 150 medewerkers van Zuyderland GGz gevaccineerd met het Covid-19-vaccin

Afbeelding: ZuyderlandMC

Op de hoofdlocatie in Sittard-Geleen zijn woensdag 24 februari de eerste 150 medewerkers van Zuyderland GGz gevaccineerd met het Covid-19-vaccin van AstraZeneca.

Zuyderland GGz behoort tot de eerste vier GGz-instellingen die de vaccins deze week geleverd kregen. Intramurale patiënten, die voor een langere periode binnen een instelling verblijven, worden komende de weken na toestemming door Zuyderland gevaccineerd.

Landelijk is bepaald welke functies binnen de geestelijke gezondheidszorg als eerste voor de vaccins in aanmerking komen. Het gaat om alle klinische zorgmedewerkers in de intramurale GGz-instellingen en medewerkers die crisisdiensten draaien.
De medewerkers van Zuyderland GGz die woensdag zijn geprikt, ontvangen over 12 weken hun tweede vaccinatie. GGz-medewerkers van 65 jaar en ouder krijgen het vaccin van Moderna naar verwachting vanaf maart.

Lees ook:Vaccineren populair bij zorgmedewerkers, maar er zijn ook twijfels: ‘Het gaat allemaal veel te snel’

Eerder werden al diverse medewerkers binnen Zuyderland Medisch Centrum en medewerkers en cliënten van Zuyderland Zorgcentra gevaccineerd.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Heerlen