Acht bekende Roermondenaren willen mensen inspireren om meer te lezen

Afbeelding: ing image

Op het Munsterplein in Roermond zijn tot en met eind juni portretten te zien van acht bekende Roermondenaren die vertellen over de rol van lezen in hun leven.

De campagne, die de naam ‘Ik lees…’ heeft, is een samenwerking tussen de Bibliotheek Bibliorura en We Are Roermond en heeft als doel mensen te inspireren meer te lezen.

De verhalen van de bekende Roermondenaren laten zien hoe divers ‘lezen’ kan zijn. En hoe verschillend het is wat lezen voor mensen betekent: voor de een biedt lezen vooral plezier en ontspanning, voor de ander inspiratie en kennis. Zo vertelt zanger Big Benny hoe veel plezier hij en zijn kleinzoon hebben bij het voorlezen en blijkt burgemeester Rianne Donders een echte boekenwurm te zijn.

Ook bisschop Harrie Smeets, horecaondernemer Wim Cox, zangeres en actrice Suzan Seegers, schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters, ECI-directeur Joery Wilbers en hiphopartiest en dichter Brohlin Coumans hebben meegewerkt aan de portretreeks. Alle portretten zijn ook te zien op de website van de bibliotheek.

De campagne is onderdeel van een leesoffensief waarmee de Bibliotheek Bibliorura ervoor wil zorgen dat er een rijkere leescultuur ontstaat in Roermond en Roerdalen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen