Politie Heuvelland waarschuwt: niet alleen de natuur ontwaakt, ook fietsendieven worden wakker

Afbeelding: Politie

Politie Heuvelland waarschuwt inwoners van de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Meerssen, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul voor fietsendieven. Volgens de dienders neemt het aantal diefstallen met het mooier worden van het weer namelijk aanzienlijk toe.

„Het is bijna lente. Wij merken dat, nu veel fietsers ons mooie werkgebied bezoeken, ook fietsendieven hun kans grijpen”, meldt een woordvoerder van de politie.

Fietsendieven hebben vaak min of meer vrij spel, doordat veel fietsen niet of niet goed op slot staan. „Gebruik daarom altijd goede sloten. Het liefst twee verschillende. Ideaal is het om zowel het frame als de beide wielen aan een paal of fietsenrek vast te zetten.”

Lees ook: E-bikes eersteklas roofgoed: ‘Busjes vol gestolen fietsen verdwijnen naar Oost-Europa’

De agenten adviseren om ook fietsen die bij vakantiewoningen of op fietsdragers geparkeerd staan goed te beveiligen, want geen fiets lijkt veilig zodra deze gemakkelijk te stelen is.

Aangifte

Hoewel onder veel mensen het sentiment leeft dat de politie niets doet met aangiften van fietsendiefstal is volgens de handhavers zelf niets minder waar. „Dat is een misverstand. Alle gestolen fietsen worden opgenomen in een landelijke database. Daarnaast krijgt de politie zicht op plekken waar veel fietsen worden gestolen. Dankzij een aangifte kunnen dieven en helers worden aangepakt en is de kans groter dat je gestolen fiets weer wordt teruggevonden.”

Om de pakkans te vergroten, wordt aangeraden ervoor te zorgen van zoveel mogelijk details en gegevens van de fiets op de hoogte te zijn, variërend van uiterlijke kenmerken tot registratienummers.

Kijk voor meer info op deze themapagina van de politie.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen