‘AfvalHelden’ staan in eerste week van maart centraal in gemeente Beesel

Afbeelding: Archief De Limburger

In de eerste week van maart (1 tot en met 7 maart) 2021 wordt De Week van de AfvalHelden georganiseerd. In deze week staan de medewerkers van de afvalbranche uit de gemeente Beesel centraal.

Dat deze medewerkers belangrijk zijn om de Nederlandse samenleving draaiende te houden werd in het begin van 2020 extra duidelijk toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette.

Onder een zogeheten ‘AfvalHeld’ wordt iedereen verstaan die zich in de praktijk dagelijks inzet binnen de gehele afvalketen.

Als (afval)organisatie kan er op verschillende manieren aandacht worden besteed aan de Week van de AfvalHelden: intern onder de aandacht brengen, de inwoners in de regio erbij betrekken, of als organisatie kennisnemen van en aansluiten bij de verschillende activiteiten die landelijk georganiseerd worden. Dit valt allemaal op de speciaal aangemaakte website over dit landelijke initiatief lezen.

Lees ook: Johan haalt per dag 1500 kilo glasafval op: ‘Nee, ruiken doe ik het niet meer’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen