Subsidie Provincie moet basisschoolleerlingen en kwetsbare senioren in Beekdaelen in beweging krijgen

Afbeelding: IngImage

Provincie Limburg komt met een subsidieregeling om in de gemeente Beekdaelen basisschoolleerlingen, maar ook senioren in een kwetsbare positie, in beweging te krijgen.

„Het is belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk is, zeker voor eerder genoemde groepen. Met sport en bewegen wordt de gezondheid van Limburgers verbeterd”, zo laat een woordvoerder van de Provincie weten.

Projecten die er op zijn gericht om jongeren en/of ouderen in beweging te krijgen, maken aanspraak op een subsidie van maximaal 10.000 euro.

De subsidieregeling is bedoeld om de sportdeelname van jongeren op de basisschool te vergroten. Daarom komen alleen gezonde scholen of gezonde basisscholen van de toekomst in aanmerking voor de regeling.

Het doel is dat kinderen iedere dag minimaal een uur bewegen en daarnaast drie keer per week een sport beoefenen, die zorgt voor de ontwikkeling van sterkere botten en spieren. Denk daarbij aan sporten zoals fietsen, dansen, buiten spelen of voetballen.

55-plussers

De subsidieregeling is ook gericht op 55-plussers in een kwetsbare positie. Om langdurig gezond te blijven is het belangrijk dat senioren voldoende sporten en bewegen. Verspreid over de week moeten senioren minimaal 2,5 uur bewegen en twee keer een sport beoefenen voor het behoud van sterke botten en spieren.

Voor de doelgroep senioren moet het project bijdragen aan het tegengaan of verminderen van de gevolgen die COVID-19 heeft of kan hebben op gezondheids-/vitaliteitsgebied, bijvoorbeeld conditieverlies en op sociaal gebied, bijvoorbeeld vereenzaming.

De complete subsidieregeling is hier te lezen.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Beekdaelen