450 deelnemers aan challenge van Bernard Lievegoed College

Gymdocenten van het Bernard Lievegoed College delen vrijdag prijzen uit aan de winnende deelnemers van de wandel- en loopchallenge. Afbeelding: Bernard Lievegoed College

Maar liefst 450 leerlingen en docenten deden mee aan de challenge van het Bernard Lievegoed College in Maastricht. 80 kilometer lopen in vier weken. Vrijdag is de prijsuitreiking.

Hoewel er 450 leerlingen en docenten begonnen, hebben 120 daarvan de eindstreep gehaald. Gymdocent Tom Stoffels geeft eerlijk toe dat de school dit evenement heeft bedacht naar aanleiding van het succes van eenzelfde soort challenge op het Sophianum in Gulpen. Ook hier konden de deelnemers elkaar volgen in de speciale app van Strava. De gymdocenten van Bernard Lievegoed wilden de vele beeldschermtijd in deze coronatijd compenseren met iets actiefs.
Inmiddels is bekend dat de toppers vrijdag 26 februari gehuldigd worden. De gymleraren brengen bij de podiumwinnaars van de drie categorieën - langste afstand, snelste lopers en meeste hoogtemeters - de certificaten en een presentje aan huis.

Lees ook: Steeds meer Limburgse scholen willen een ‘wandelchallenge’ doen

Door Carola de Boer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Maastricht