Grescollege Reuver nu ook gezonde school

Grescollege Reuver nu ook gezonde school. Afbeelding: ANP

Grescollege Reuver heeft het vignet Gezonde School behaald. Er zijn alleen maar gezonde dingen in de school te krijgen en de school heeft veel aandacht voor bewegen en sport.

Met het vignet Gezonde School laat het Grescollege zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De school wil, net als inmiddels vele andere scholen, (mee)werken aan de gezondheid van leerlingen. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Ook werkt de school actief mee aan activiteiten die gericht zijn op meer bewegen, zoals de sportklas en talenturen sport. Het Grescollege heeft ook samenwerkingen opgezet met lokale commerciële sportaanbieders en sportverenigingen.

Door Carola de Boer

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen