Vader redt jonge kinderen uit brandend huis

De woning in Haaren ging in vlammen op. Afbeelding: REMCO ROOIJAKKERS / PERSBURO SANDER VAN GILS

Een vader heeft bij een woningbrand in Haaren zijn drie slapende kinderen weten te redden. Er was brand uitgebroken op de zolder van het huis. De vlammen en forse rook sloegen uit het dak.

De brand aan de Kerkstraat in het Brabantse dorp brak vrijdagavond rond negen uur uit, meldt Omroep Brabant. De man spoedde zich naar boven toen hij doorhad wat er gaande was. Daar haalde hij zijn kinderen van bed.

De man, volgens de omroep zelf werkzaam bij de brandweer, raakte gewond aan zijn been. Hij is behandeld door ambulancepersoneel. Het gezin keek buiten verder toe hoe de woning in vlammen opging. De straat werd afgesloten. Een houtkachel vormt mogelijk de oorzaak van de brand

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen