Eerste poleposition voor coureur Robin Frijns in Formule E

Afbeelding: am Bloxham / LAT Images

Robin Frijns start zaterdag in de tweede race van dit seizoen in de Formule E van poleposition. De Maastrichtenaar was de snelste in de kwalificatie voor de E-Prix van Diriyah in Saudi-Arabië.

De Braziliaan Sette Câmara (Dragon/Penske Autosport) noteerde de tweede tijd op het stratencircuit van Riyadh.

Nyck de Vries, die vrijdag de eerste E-Prix van Diriyah won, kwam in de kwalificatie niet in actie. De Fries mocht niet starten vanwege een crash van Edoardo Mortara. De Zwitser ramde tijdens de vrije training zijn auto van Rokit Venturi Racing op volle snelheid in de vangrails en de coureur werd naar het ziekenhuis afgevoerd voor medisch onderzoek.

Lees ook: Robin Frijns bij start Formule E-seizoen: We hebben niet de snelste auto

Baancommissarissen van de internationale autosportfederatie FIA vermoedden een defect in de remmen bij de elektrische auto van Mortara, die wordt aangedreven door Mercedes, en geboden een onderzoek. Aangezien De Vries eveneens in een Mercedes rijdt, moest ook zijn auto tijdens de kwalificaties aan de kant blijven.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen