Robin Frijns tweede in Formule E-Prix van Diriyah

Afbeelding: Sam Bloxham / LAT Images

Robin Frijns heeft de zege in de E-Prix van Diriyah niet kunnen pakken. De Maastrichtenaar startte van poleposition in de tweede race van dit seizoen in de Formule E, maar moest vroeg in de race de Brit Sam Bird voorbij laten gaan.

De Nederlandse coureur uit het team van Envision Virgin Racing wist wel tot het einde de tweede plaats vast te houden.

Nyck de Vries, die vrijdag de eerste E-Prix in op het smalle stratencircuit in de Saudi-Arabische stad had gewonnen, eindigde in de tweede race als veertiende. De Friese coureur behield wel de leiding in het wereldkampioenschap van de elektrische raceauto’s.

Lees ook: Robin Frijns bij start Formule E-seizoen: We hebben niet de snelste auto

Dubbel

Frijns had er dubbel Nederlands succes van kunnen maken, want hij was zaterdag veruit de snelste in de kwalificaties. Toch miste hij in de race wat snelheid ten opzichte van de elektrische Jaguar van Bird.

De tweede plaats gaf de voormalige testrijder in de Formule 1 toch voldoening, want hij had na een crash in de training op vrijdag niet aan de kwalificaties mee kunnen doen en moest toen als laatste starten in de eerste E-Prix van het jaar. Hij wist toch nog als zeventiende te finishen.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen