Op drie locaties in Weert komen drive-in stembureaus

Een eerdere proef moet een drive-in stembureau in Noord-Brabant. Afbeelding: archief ANP

De gemeente had al aangekondigd voor in ieder geval één drive-in stembureau te zorgen in Weert. Maar nu is duidelijk dat het er totaal drie worden.

Vanuit je auto een stembiljet invullen, doorrijden en dan in de stembus stoppen. Zo kan er in Weert gestemd worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in drie drive-in stembureaus. Vanwege het coronavirus zijn er deze verkiezingen extra mogelijkheden om te stemmen.

De stembureaus komen bij de Gemeentewerf (Graafschap Hornelaan 207-209), bij de voormalige drukkerij Roto Smeets (Molenbveldstraat) en op het plein aan de Sportstraat in Leuken.

Openingstijden

De drive-in stembureaus zijn geopend van 07.30 – 21.00 uur op de dag van de verkiezingen (woensdag 17 maart). Bij de drive-in op de Gemeentewerf kun je dinsdag 16 maart al vervroegd stemmen, van 9.00 tot 17.00 uur.

Om onveilige situaties in het verkeer te voorkomen, is de Milieustraat woensdag 17 maart gesloten. Op dinsdagen is de Milieustraat sowieso al gesloten.

Auto

Iedereen met een geldige stempas en identiteitsbewijs kan daar een stem uitbrengen. Er mogen dan overigens geen andere volwassenen in de auto zitten.

Stemmen in de drive-in is vooral bedoeld voor auto’s, maar ook te voet, met de fiets, vanuit de scootmobiel of met een brommer of motor stemmen mag.

Door Erwin Schmidt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen