Gezocht: Venlose student die stad wil promoten in ruil voor gratis pizza en sportschoolabonnement

Onder andere Fontys Venlo zit achter de campagne waarmee Venlo als studentenstad wordt gepromoot. © Lé Giesen

Venlo -

Venlo wil meer studenten naar de stad trekken en is daarom op zoek naar een ambassadeur. Tegenover het promoten van Venlo onder potentiële studenten, staat een jaar lang gratis leven als een student.

Kim Jacobs

Het idee komt van Check Venlo, waarbinnen Fontys Venlo, HAS Hogeschool Venlo, Maastricht University Campus Venlo, Venlo Verwelkomt en de gemeente Venlo samenwerken om Venlo als studentenstad te promoten.

Baas

Dat doen ze met de campagne #BaasvanVenlo. Wie ingeschreven staat bij een hbo- of universitaire opleiding in Venlo, of zich daar dit jaar voor aanmeldt, maakt kans zich Baas van Venlo te mogen noemen. Deze ‘baas’ fungeert als ambassadeur, legt zijn of haar studentenleven vast en laat zien wat Venlo voor studenten te bieden heeft. Dit met het doel nieuwe studenten naar de stad te trekken.

Gratis studentenleven

Daar staat tegenover dat de ambassadeur een jaar een ‘gratis studentenleven’ leidt. Verschillende Venlose ondernemingen stellen producten of diensten ter beschikking. Zo mag de ‘Baas van Venlo’ onder andere gratis naar de sportschool, kapper en naar VVV, krijgt hij of zij meubels om de studentenkamer mee in te richten, een fiets en gratis pizza.

Aanmelden om Baas van Venlo te worden kan tot en met 15 juni 2021 via www.checkvenlo.nl/baasvanvenlo

Meest gelezen

Venlo

Gemeenteberichten