Video: Ruimteraket SpaceX explodeert na landing

Een onbemande ruimteraket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, is woensdag geëxplodeerd na de landing op lanceerbasis Boca Chica in Texas.

Die leek aanvankelijk succesvol te zijn verlopen. Het was de derde keer dat een testvlucht met een prototype van de Starship-raket eindigde in een grote vuurbal. Bij de vorige twee testvluchten in januari en februari explodeerden de raketten bij de landingspoging.

In een video van SpaceX is te zien hoe de raket ogenschijnlijk succesvol landt, hoewel er vlammen uit de onderkant van de raket slaan en medewerkers die proberen te doven. De explosie vond enkele minuten na de landing plaats, waarbij de raket opnieuw de lucht in ging en vervolgens naar de grond stortte.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen