Devi van der Kolk uit Landgraaf mentaal coach bij teams onderbouw Roda JC

Afbeelding: Voetbalacademie Roda JC

Devi van der Kolk (21) uit Landgraaf is sinds dit jaar officieel in dienst bij de voetbalacademie van Roda JC Kerkrade, waar ze de mentale begeleiding van de teams in de onderbouw voor haar rekening.

Dat ze iets in de voetballerij wilde gaan doen wist Devi als snel. Via de minor ‘pedagoog in de sport’ kwam ze bij de Voetbalacademie van Roda JC terecht. Na een stage van een half jaar was ze blij dat ze, opnieuw als stagiair, zes maanden langer bij de voetbalacademie betrokken kon blijven. Na haar stage bleef Devi uiteindelijk als vrijwillig werkzaam bij de club.

„Als je uit Landgraaf komt dan is Roda JC natuurlijk de eerste club waar je aan denkt als het over voetbal gaat. Sinds ik hier tweeënhalf jaar geleden binnen ben gekomen ben ik helemaal verkocht. Ik durf zelfs te zeggen dat ik hier mijn roeping gevonden heb. Ik geniet er echt van als ik hier ben.”

Zelf voetbalt Devi overigens niet. „Als ik de jongens zie voetballen, dan heb ik stiekem toch wel spijt dat ik nooit zelf heb gespeeld.” Lees hier het complete interview.

Door redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Landgraaf
  1. De artikels worden geladen...