Klimaatcoalitie Weert slaat voor verkiezingen alarm

Vlak voor de verkiezingen wordt ook in Weert alarm geslagen over het veranderende klimaat. Afbeelding: Anjo de Haan - Klimaatcrisis Coalitie

De Klimaatcoalitie regio Weert doet zondag 14 maart mee aan een actiedag om aandacht te vragen voor klimaatsverandering. Tijdens een manifestatie wordt ‘alarm’ geslagen, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Het initiatief komt van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie, die in verschillende steden door het land deze actie houdt. In Weert worden zo’n vijftig actievoerders om 14 uur verwacht op het grasveld bij de Stadsbrug, op de hoek van de oude Suffolkweg en de Eindhovenseweg. Hier komen onder meer wethouder Geert Gabriels (duurzaamheid) en stadsecoloog Renata Bruinsma aan het woord. Wie wil deelnemen wordt verzocht zich aan te melden om de coronaregels te kunnen waarborgen. De bijeenkomst is ook online te beleven, via de website klimaatalarm2021.nl.

Door Erwin Schmidt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen