Petitie voor btw-verlaging op groente en fruit al 40.000 keer getekend

Algemeen directeur Marcel Huizing van supermarktketen Dirk van den Broek. De supermarktketen start een online petitie om de belasting op groente en fruit te verlagen. Afbeelding: ANP

De petitie van supermarktketen Dirk van den Broek om de btw op groente en fruit te verlagen van 9 naar 6 procent kent in een week tijd al 40.000 ondertekenaars. Algemeen directeur Marcel Huizing van Dirk zal na de Tweede Kamerverkiezingen de petitie in Den Haag overhandigen.

Onder het motto ‘de tijd is rijp’ kondigde Dirk de handtekeningenactie vorige week met grote advertenties in de dagbladen aan. Volgens de supermarkt is de prijs van gezond eten veel harder gestegen dan de prijs van ongezond eten. Daardoor is kiezen voor gezond soms helemaal geen keuze, aldus Dirk.

„De enorme hoeveelheid reacties in de dagen na mijn oproep was overweldigend. Blijkbaar zijn veel Nederlanders het met ons eens dat we samen zo veel mogelijk moeten doen om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Huizing.

Om groente en fruit voordeliger te maken, doet de grootgrutter daarom een beroep op de overheid voor een btw-verlaging op de verse producten. Dirk roept naast consumenten ook andere supermarktketens op om de petitie op de site detijdisrijp.nl te tekenen.

Door ANP

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen