Burgemeester Leudal: ‘Geef criminelen geen gelegenheid’

Afbeelding: Website gemeente Leudal

De gemeente Leudal blijft zich keihard inzetten om ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Burgemeester Desiree Schmalschläger benadrukt dit op de eigen website.

„Leudal is een plattelandsgemeente waar het fijn veilig wonen, werken en recreëren is. Dit willen we graag zo houden. Samen kunnen we een vuist maken tegen de ondermijnende criminaliteit en ervoor zorgen dat normen en waarden behouden blijven. Geef criminelen geen gelegenheid.”

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld gebruikt maakt van de bovenwereld om illegale activiteiten uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn loodsen en panden die gebruikt worden voor drugslaboratoria of hennepkwekerijen, witwassen van geld, mensenhandel en allerlei vormen van fraude.

Hoe de inwoners van Leudal mee kunnen helpen met het tegengaan van ondermijnende criminaliteit staat uitvoerig beschreven op de website van de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Leudal
  1. De artikels worden geladen...