Beheer laatste woonwagenkampen Echt overgedragen

Het woonwagenkamp in Sint Joost. Afbeelding: Google Maps

De gemeente Echt-Susteren heeft het beheer en onderhoud van de woonwagenkampen Groensebos in Sint Joost en Oude Baan in Echt overgedragen aan woningcorporatie Nester.

Daarmee zijn alle woonwagenlocaties binnen de gemeente nu ondergebracht bij een woningstichting. De locaties in de voormalige gemeente Susteren gingen in 2016 al over naar woningcorporatie ZoWonen. De gemeente ziet verhuur van woonruimte of vastgoed niet als haar primaire taak en is van mening dat dit beter past bij een woningcorporatie. Voor de bewoners verandert niks, alleen wordt de huur vanaf deze maand aan Nester overgemaakt. De gemeente maakte vorig jaar al 250.000 euro vrij voor de overdracht en de voorbereidende werkzaamheden.

Door Rob Stikkelbroeck

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen
Echt-Susteren
  1. De artikels worden geladen...