WK shorttrack: De Laat, Knegt en Hoogerwerf overleven ook voorronden 1000 meter

Sjinkie Knegt in actie. Afbeelding: Hollandse Hoogte/ANP

De Nederlandse shorttrackmannen hebben net als de Nederlandse vrouwen de eerste dag van de wereldkampioenschappen in Dordrecht zonder problemen doorlopen. Itzhak de Laat, Sjinkie Knegt en Dylan Hoogerwerf bereikten vrijdag op de afsluitende 1000 meter allemaal de kwartfinales.

De Laat was de snelste in zijn heat. Knegt werd in zijn serie tweede en Hoogerwerf mag ook door op deze afstand omdat hij tot de twee snelste nummers 3 behoorde.

De Laat, Knegt en Hoogerwerf plaatsten zich eerder op de dag voor de halve finales op de 1500 meter en de kwartfinales van de 500 meter. Bij de vrouwen overleefden de drie Oranje-rijdsters Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Selma Poutsma op alle drie de afstanden eveneens de voorronden.

De 1500 en 500 meter worden zaterdag vervolgd, de 1000 meter staat voor zondag op het programma.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen