Meubels en leermiddelen uit Weert aangekomen in Malawi

Inwoners hielpen twee dagen met uitladen van de containers. Afbeelding: Ineke Hendrikx

Twee containers vol schoolspullen uit Weert zijn afgelopen week aangekomen op bestemming in het Afrikaanse land Malawi, waar ze worden hergebruikt.

Het gaat om meubels en leermiddelen van de voormalige Koalaschool (primair onderwijs) en NTC ‘Het Kwadrant’ (voortgezet onderwijs) van het gesloten asielzoekerscentrum in Weert.

In november werden de containers in de haven van Antwerpen afgegeven. Het containerschip kwam 14 februari aan in de haven van Beira (Mozambique). Onder moeilijke omstandigheden zijn de spullen verder vervoerd naar eindbestemming Mua-Mganja. De trucks kwamen diverse keren vast te zitten op de modderige wegen.

School

Meubels en leermiddelen uit Weert aangekomen in Malawi
De trucks met schoolspullen kwamen meerdere keren vast te zitten in de modder. Foto: Ineke Hendrikx

Het onderwijsmateriaal wordt door Ineke Hendrikx (van de Nazareth Foundation) gesorteerd en verspreid in de gloednieuwe Tiyende Pamodzi Girls Secondary School. Ook zijn er materialen bestemd voor het Centre for Social Concern in Lilongwe (Father Jo Kuppens).

Deze hulpactie is een initiatief van de twee voormalige teamleiders van de Koalaschool, Thérèse Huijbregts en Jos Leenders. De actie is financieel mogelijk gemaakt door de schoolbesturen van MeerderWeert en Eduquaat en de Stichting Jos en Mien Kersten-van Lier.

Door Erwin Schmidt

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen