Wolvin doodgereden op provinciale weg in Gelderland

Afbeelding: ZOOGDIERVERENIGING

Op de provinciale weg N224 bij Ede is zaterdagmorgen een wolvin doodgereden. Het gaat volgens wolvenkenners mogelijk om de wolvin die rondzwierf op de Zuid-Veluwe.

Het kan ook het dier zijn dat al jaren solitair op de Midden-Veluwe leefde. Dat kan pas met zekerheid worden gezegd als er sectie is verricht op het kadaver van het dier, aldus de provincie Gelderland.

De wolvin werd rond 11.00 uur aangereden toen het dier de weg overstak. De automobilist waarschuwde een boswachter van Natuurmonumenten en een faunabeheerder van de gemeente Ede. Die hebben vastgesteld dat de wolf in goede conditie was. De dode wolf is tijdelijk naar een kantoor van Natuurmonumenten in de buurt van Ede gebracht, maar zal overgebracht worden naar het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit Utrecht. Daar wordt de sectie en nader veterinair onderzoek gedaan.

Lees ook: Vestiging van een wolf vlak over provinciegrens nu vastgesteld

Het is niet de eerste keer dat er op de Veluwe een wolf wordt doodgereden. Precies een jaar geleden reed een automobilist een jonge wolf aan uit het eerste wolvennest op de Noord-Veluwe. Het gewonde dier vluchtte nog het bos in, maar werd korte tijd later dood in de buurt van de aanrijding gevonden.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee