Partij voor de Dieren wint schoolverkiezingen na debat voor leerlingen Grotius College en Broederschool

Pascale Plusquin (PvdD, rechts) met Elger Brouns (links) en Tim Paulissen (midden) van het Grotius College. © Grotius College

Heerlen -

De Partij voor de Dieren heeft maandag de verkiezingen gewonnen die maandag door het Heerlense Grotius College en de Broederschool zijn gehouden. De PvdD bleef de VVD één stem voor.

Frank Benneker

De beide scholen hielden maandag een verkiezingsdebat voor de eerste drie leerjaren van middelbare school Grotius College en groep zeven en acht van basisschool Broederschool. Dat werd afgesloten met een verkiezing, waarbij elke leerling een stem uit mocht brengen.

Uitslag

Na de nipte tweestrijd tussen de PvdD, vertegenwoordigd door Pascale Plusquin, en de VVD met Max Patelski eindigde D66 als derde. Die partij werd vertegenwoordigd door Loes ten Dolle.

Lees ook: Debat voor jonge scholieren in Heerlen is voor Limburgse politici een lesje in jip-en-janneketaal

Er waren drie debatrondes waarbij ook telkens door de kinderen een winnaar per ronde werd aangewezen. Die werden gewonnen door Geert Gabriëls (GroenLinks), Max Patelski en Loes ten Dolle.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Heerlen

Gemeenteberichten