Limburg telt één nieuw restaurant met Bib Gourmand

 

 © Google Streetview

Maastricht -

Het Maastrichtse restaurant Prix de Rome heeft een Bib Gourmand in de wacht gesleept. Het is het enige Limburgse restaurant dat bij de dertien nieuwe uitverkoren Bib Gourmand restaurants zit dit jaar.

Redactie

Prix de Rome, een restaurant met de Franse keuken als specialiteit, is sinds vijf jaar gevestigd in de wijk Biesland. Het wordt door de Michelingids geroemd als een van de restaurants ‘die bewijzen dat alles niet té ingewikkeld maar toch vooral lekker moet zijn. Het zijn zaken waar je terugkeert, rasechte Bib Gourmands’. Safiere Henkes en Wouter Houten van Prix de Rome hadden deze erkenning „een beetje verwacht”, vertelt Henkes. „We hebben vanochtend wel een sprongetje in de lucht gemaakt. Het is echt een bekroning op ons werk.”

Prix de Rome is vanwege de coronamaatregelen al negen maanden gesloten maar probeert nu via takeaway zo goed mogelijk te zijn voor de gasten, zegt Henkes. „Het is beter iets dan niets.”

Bekronen

Voor alle restaurants zijn het uitermate uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden, ziet ook selectiedirecteur Werner Loens van Michelingids Nederland. „Maar ik stel met ongelooflijk veel trots en blijdschap vast dat de chefs doorzetten. Ze bieden takeaway aan, zetten acties op om hun boeren te steunen en starten zelfs nieuwe bedrijven. Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen. Als Michelingids vinden wij het daarom belangrijk om deze restaurants te bekronen en de buitengewone verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier te onderstrepen.”

Maandag 29 maart volgt de bekendmaking van de volledige Nederlandse selectie en de nieuwe Michelinsterren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten